Proteinowe ciasteczka dyniowe

Nie musimy czekać na jesień, aby przyrządzić sobie coś pysznego z dyni! Teraz nawet poza sezonem możemy zażyczyć sobie i przygotować waniliowo-dyniowe ciasteczka proteinowe!

W trakcie sezonu, kiedy dynię dodaje się do wszystkiego, co tylko można spożyć, łatwo jest się nią przejeść. Jednak, kiedy jesteśmy poza sezonem i dynia nagle wychodzi z mody, zaczyna się tęsknić za jej smakiem i pragnie się znów jej spróbować. To jednak już przeszłość. Wszystko dzięki tym pełnym białka i dyniowego smaku ciasteczkom! Wzbogacenie ich dawką jęczmienia aktywowanego Sunwarrior Barley zmieni je w idealną przekąskę przed treningiem w siłowni czy sali gimnastycznej. Zaś gdy wypełni się je smakiem mojej ulubionej rośliny dyniowatej – jestem pewien, że pokochacie je tak mocno jak ja! Nadszedł czas, by znowu wszystko miało smak dyni! Zacznijmy pieczenie!

Czas potrzebny do przygotowania: 35 minut + 25 minut pieczenia.

Składniki:
4 miarki waniliowego białka Sunwarrior Warrior Blend Vanilla (Mieszanka Wojownika)
4 łyżki jęczmienia aktywowanego Sunwarrior Barley
1 i ¼ szklanki niesłodzonego mleka migdałowego
3 łyżki masła migdałowego
1 szklanka puree z surowej dyni
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
½ łyżeczki kandyzowanego imbiru
¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
¾ łyżeczki przyprawy dyniowej
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:
Temperatura piekarnika: 175 stopni.
1. Zarówno mokre, jak i suche składniki umieścić w dużej misce i mieszać, aż ciasto nabierze lepkiej konsystencji.
2. Wyjąć blachę do pieczenia i spryskać ją tłuszczem w sprayu.
3. Za pomocą dużej łyżki nakładać ciasto na blachę i delikatnie je rozpłaszczać.
4. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni, wstawić blachę i piec ciastka przez 25 minut, lub aż zarumienią się i staną się kruche.
5. Wyjąć blachę i umieścić ją na kratce do studzenia ciast.
6. Zjeść ciastka, gdy będą jeszcze ciepłe.
7. Upiec więcej, gdy tylko się skończą!

Itadakimasu! Smacznego!

Autor: KAZ

Siła Roślin