Skip to main content

Brzoskwiniowy deser dla wegan na surowo

By 12 grudnia, 201420 listopada, 2022Najpopularniejsze przepisy, Uncategorized

Wegański szef kuchni Jason Wrobel odpowiada na wniosek fana robiąc fantastyczny surowy deser oparty na brzoskwiniach.

Surowy wegański deser „Peach Cobbler” [placek brzoskwiniowy]

Składniki:

Brzoskwinie

  • 2-3 białe brzoskwinie, pokrojone w plasterki
  • 1 łyżka nektaru palmy kokosowej [lub twój ulubiony płynny słodzik]
  • 1 ½ łyżeczki mielonego cynamonu

Spód

  • 1 szklanka kruszonych pekanów (orzechy pekan)
  • 1 łyżeczka wanilii (mielonej)
  • szczypta soli
  • ok. 160-170 gramów daktyli
  • dodaj ½ miarki Mieszanki Wojownika Sunwarrior o smaku wanilii (opcjonalne)

Sposób przygotowania:

Zacznij od przygotowania brzoskwiń. Pokrój je w cienkie plastry i polej delikatnie nektarem kokosowym [lub swoim ulubionym płynnym słodzikiem], posyp cynamonem i wymieszaj wszystko.

Następnie przygotuj spód. Wrzuć do robota kuchennego pekany, wanilię i sól. Uruchom robota i stopniowo dodawaj daktyle, aż uzyskasz konsystencję ciasta. Dla dodatkowego białka w deserze, dodaj trochę Mieszanki Wojownika Sunwarrior o smaku wanilii.

Aby fantazyjnie ułożyć swoje dzieło – gdyż lubimy desery z klasą – użyj formy do ciast. Ułóż stworzoną mieszankę spodu na dnie formy i ugniataj, ułóż brzoskwinie, a następnie posyp więcej mieszanki na górze. Usuń formę i masz prosty, surowy deser brzoskwiniowy, za który twój żołądek szybko ci podziękuje.

[Poniżej filmik, jak przygotować powyższy przepis – w języku angielskim]

Autor: Jason Wrobel

Źródło: http://www.sunwarrior.com/